Wat mag je verwachten

IMG_4130

Zeven dagen lang kun je onder begeleiding schrijven. Je kunt er ook voor kiezen iedere ochtend te beginnen met diverse oefeningen die je gaan helpen om vorm te geven aan je verhaal. Je krijgt ongeveer 28 uur schrijfbegeleiding.

Je mag er zelf voor kiezen of je in de omgeving van de villa blijft of dat je liever aan – bijvoorbeeld – het strand zou willen werken. Er is een grote mate van vrijheid, want het gaat erom dat je zelf ervaart wat voor jou werkt. Op je kamer heb je ook een bureau om aan te werken, en op verschillende plekken in het huis heb je zitplekken.

Iedere dag is, aan het eind van de middag, gelegenheid om met elkaar te sparren over je ideeën en over zaken waar je tegenaan loopt in de oefeningen of je schrijfproces. Op deze wijze leer je ook van elkaar.

De groepjes zijn klein, waardoor er genoeg ruimte is voor persoonlijke coaching.

Je krijgt aan het begin een syllabus met lesstof waarin de verschillende oefeningen ook beschreven staan. Voor de retraite mag je desgewenst al wat werk insturen (max. 2000 woorden) zodat ik al een idee heb met betrekking tot je stijl en eventuele haperingen.

Na afloop van de retraite mag je alsnog een keer (binnen zes weken) een stuk insturen om samen te beoordelen en bespreken waar je nog tegenaan loopt.

Alleen of met partner?

Je partner is welkom! Als je zo’n prachtige reis gaat maken, is het fijn wanneer je dat kunt delen met iemand. Iedere deelnemer krijgt een eigen tweepersoonskamer, en tegen een kleine meerprijs, verblijft je partner hier ook. Wil je partner tevens deelnemen aan de schrijfretraite zelf, dan is dat ook mogelijk tegen een geringe meerprijs.

Indien je partner meegaat, zal hij/zij zich overdag goed kunnen vermaken in de omgeving of bij het zwembad terwijl jij schrijft. Vanuit Canggu zijn met (zelf te betalen) vervoer veel dagtrips mogelijk.

Uiteraard is er de vrijheid om een dag(deel) niet mee te doen en dan met je partner (of alleen) op pad te gaan, die keuze maak je zelf.

De villa 

Zeven of zes nachten verblijf je op een fijne locatie in Canggu.

In Canggu vindt de schrijfretraite plaats op een kleinschalige en intieme accommodatie. De villa beschikt over drie slaapkamers die ieder weer een eigen badkamer hebben. De kamers zijn ruim, zeer schoon en beschikken over airconditioning en televisie. Er is een gemeenschappelijke benedenruimte en nog een kleine zitruimte boven waar je ook kunt zitten om te schrijven. Er is een koelkast waaruit je, tegen betaling, frisdrank en bier kunt pakken. De prijzen zijn laag. Je kunt ook zelf spullen kopen en deze in de gemeenschappelijke koelkast zetten. Het maximum aantal deelnemers (excl. evt partners) is drie, het minimum aantal deelnemers voor deze retraite is twee (excl. partners).

Er is een zwembad bij de villa en op loopafstand bevinden zich tal van leuke restaurants, winkels en het strand. Ook de hippe beachclub Finns is op loopafstand. Canggu is een paradijs voor surfers, met een redelijk ruige kust. Het is een levendig plaatsje, de villa bevindt zich in een rustig gedeelte.

Schermafbeelding 2018-11-06 om 16.46.14

Iedere ochtend is er een heerlijk ontbijt. Overige maaltijden zijn niet inbegrepen. Wel kun je de hele dag koffie, thee, water en kleine versnaperingen krijgen. Er is in Canggu gelegenheid ook zelf te koken in de ruime keuken, en de supermarkt ligt er op loopafstand, evenals tal van fijne restaurants. Eten kan in allerlei prijsklassen op Bali.

Je kamer (met airconditioning) wordt iedere dag schoongemaakt, je bedden weer heerlijk opgedekt en je hoeft verder niets anders te doen dan je hoofd vrij te maken om te schrijven en te genieten!

De retraite: 

Op dag een hebben we een gezamenlijke avond om elkaar te leren kennen en te bespiegelen wat je hoopt te gaan schrijven in deze week. Daarna kun je nog even Canggu in als je wilt of gewoon met een drankje in de villa relaxen. We starten na de lunchpauze met een eerste schrijfoefening/uitleg.

De dagen daarna gaan we na het ontbijt aan de slag! Dat kan zijn met theorie als je dat wenst, met schrijfoefeningen waarmee je handvaten krijgt om aan je verhaal te werken of gewoon met vrij schrijven. Zoals gezegd staat het je vrij om in de villa zelf te schrijven of een plek aan het strand of in een van de mooie restaurants te zoeken. Uiteraard heb ik voldoende tips voor je waar je kunt zitten.

Aan het eind van de middag komen we weer bij elkaar om te sparren met elkaar. Je kunt ten alle tijden je vragen stellen aan me en ik lees uiteraard met je mee als je vastloopt.

’s Avonds kun je dan weer vrij invullen – en ja, als je dan door wilt schrijven, kan dat ook!

Er is voldoende vrijheid in het programma om bijvoorbeeld yoga te gaan doen in de omgeving, je te laten masseren, strandwandelingen te maken en een dag weg te gaan. Er wordt standaard een dag vrijgeroosterd in de intensieve week, zodat je ook de gelegenheid hebt een dagtrip te gaan maken. Ik help je graag met de mogelijkheden!

Je kunt bijvoorbeeld een workshop koken volgen, een instructie surfen krijgen, een yogaschul bezoeken, naar een tempel gaan en voor de echte fanatiekelingen, de zon op zien gaan bij de vulkaan. De kosten hiervan zijn voor eigen rekening.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close