schrijfretraites 2020

08-15 september 2020 – Wat is JOUW verhaal #ownyourstory

Misschien heb je iets heel bijzonders in je leven meegemaakt, iets dat je graag wilt delen met anderen – of gewoon voor jezelf schrijvend een plek wilt geven.
Soms gebeurt er iets in je leven dat je niet zo gepland of gewild
had. Het dwingt je om anders naar dingen te kijken, om je leven
weer even te resetten. Een fase van transitie.
Wil jij je levensverhaal (of dat van een naaste) of je ondernemingsverhaal op leren schrijven,
dan is dit je kans #ownyourstory!


16- 22 september 2020 – Individuele schrijfweek


Ga mee op deze individuele schrijfweek. Jij bepaalt hoe je de dagen indeelt – en er zijn sparringsessies mogelijk over je werk. Ideaal als je al een plan hebt waarmee je aan de slag bent, of een manuscript dat je (her)schrijft. Een prima week ook voor schrijvers die al gepubliceerd zijn en graag eens een week in de schrijfvilla op Bali zouden zitten. Geen strakke dagprogrammering, maar samen kijken waar je graag over wilt sparren en hoe jij de dagen in wilt vullen. Zoveel meer dan alleen een schrijfweek – ga kennismaken met de Balinese cultuur en laat mij je daarbij helpen.

08-15 september 2020  #OWNYOURSTORY

Het gebeurde mij toen ik ging scheiden. Die onverwachte wending in onze relatie en mijn leven, zag ik niet aankomen. Ik had ook juist mijn moeder verloren en daarbij verliet het eerste kind het nestje. Het was, al met al, erg veel verlies en verandering.

Om ermee te kunnen dealen, begon ik het ‘van me af’ te schrijven. Dagboeken vol. Uiteindelijk groeide daar een boek uit. Het is maar een scheiding.

Het belang van 'eigenaar zijn' van je eigen verhaal.

Ik ontdekte hoe belangrijk het is dat je de eigenaar bent van je eigen verhaal: OWN YOUR STORY. Niemand anders weet hoe jij je verhaal hebt ervaren – laat een ander dat dus ook niet voor je invullen. Own your story. Door het op te gaan schrijven, wordt het helemaal j o u w verhaal en helpt het je het grotere geheel te zien. Het leert je nadenken over wat JIJ nu eigenlijk wilt met de life-changing ervaring die je hebt ondergaan.

Wat is jouw verhaal?

Schrijven helpt je bij het verwerken van dergelijke ingrijpende levensveranderingen. Het mag een plek krijgen – op papier. En met dat verhaal kun je anderen weer inspireren.

Ik wil je helpen jouw verhaal te schrijven. Want iedereen heeft zijn eigen verhaal! Door het op te schrijven, legitimeer je wat je hebt meegemaakt. Je hoeft het niet voor publicatie te schrijven. Je wilt het misschien voor jezelf houden. Of delen met een paar naasten, zodat zij begrijpen wat je hebt meegemaakt.

Ik ga je helpen een dergelijk persoonlijke ervaring op te schrijven zodat het leesbaar wordt. Je gaat aan de hand van oefeningen reflecteren op je verleden, op het nu en je gaat je dromen en toekomstwensen opschrijven. Het wordt een zeer persoonlijk journal, dat je gaat helpen in je proces naar een nieuwe levensfase.

Je zult ervaren dat de afstand tot Nederland en thuis goed voor je kan zijn om alles op te schrijven. Een volledig nieuwe omgeving, waar je letterlijk en figuurlijk even los mag laten en met afstand naar je verhaal kunt kijken. Je hoeft alleen maar jezelf te zijn hier! De kleine groep garandeert een veilige setting voor jouw verhaal.

Het gaat om het verhaal ‘ownen’ en om positieve empowerment!

Voor wie?

Deze speciale retraite #watisjouwverhaal, is bedoeld voor iedereen die iets persoonlijks wil leren schrijven – (een deel van) je levensverhaal. Het maakt niet uit of je al eerder geschreven hebt, of juist veel schrijfervaring hebt. Ik pas het aan op ieder niveau. Het maakt ook niet uit wat je hebt meegemaakt – een scheiding, de dood van een dierbare, een faillissement, een onverwachte wending in je leven, een transitie, een leeg-nest dat hard aankomt, een ziekte waar je mee moest leren dealen, maar ook bijvoorbeeld hoe je van niets een heel bedrijf wist te starten.

Je leert hoe je een zeer persoonlijk verhaal voor een breder publiek kunt schrijven – ook als je het alleen maar voor jezelf wilt opschrijven. Je kunt sparren met de andere cursisten als je dat wilt. Je leert door het op te schrijven anders te kijken naar je eigen proces.

Het gaat ook om positieve empowerment, zodat je weggaat met een boek vol plannen en inzichten, en een hoofd vol mooie herinneringen aan deze week.

Omdat deze week intensief is, heb je halverwege een dag ‘time-out’ – waarbij je zelf kunt beslissen of je een excursie gaat maken, lekker aan het strand gaat luieren, naar die hippe beachclub gaat, even helemaal niets wil of de omgeving gaat verkennen. Aan jou de keuze! Want je mag ook vooral genieten en geïnspireerd raken door de afstand tot thuis en de prachtige omgeving! Daarna kun je weer opgeladen door met het schrijven.

We zitten in een villa waar het aan niets zal ontbreken.Voor deze reis moeten minimaal drie deelnemers zijn.

Data en kosten

08 – 15 september 2020 – 7 nachten.

Kosten: 880,- euro per persoon voor 7 overnachtingen in luxe villa in grote kamer met ruim tweepersoonsbed, eigen badkamer, Wi-Fi, airco, iedere dag schoonmaak, koffie, thee en water, goed ontbijt, 28 uur schrijfcoaching (incl. eenmalige terugkoppeling bij ingestuurd werk na de retraite). Gedeeld zwembad. 

Deel je liever je kamer (tweepersoonsbed) en doe je beiden mee aan de schrijfretraite #watisjouwverhaal, dan kost het 1200,- per kamer. Je betaalt dan dus beiden 600,- euro – let wel: er is alleen een (zeer breed) tweepersoonsbed in de kamer.  

Doe jij mee de retraite, deel je de kamer met iemand die met je met je meereist en die zelf niet meedoet aan de schrijfretraite, dan kost de week 1080,- euro per kamer (540 p.p.). Je reispartner is dan vrij de week in te vullen zoals hij/zij wil.

VROEGBOEKKORTING
BOEK JE VOOR 15 NOVEMBER 2019, DAN ONTVANG JE 100,- € KORTING OP DE PAKKETPRIJS bij 2 personen of 50,- € korting bij 1 persoon.  

Wil je eerst meer weten? Mail dan naar: eatstaywrite@gmail.com

Ondernemer: wat is je succesverhaal?

Deze week is ook geschikt voor ondernemers die hun inspirerende bedrijfsverhaal willen opschrijven. Je successen, en wellicht ook je valkuilen – schrijf een boek vol ervaringen en tips waarmee je anderen wilt inspireren . Wil je een btw-afrekening erbij, dan betaal je 1.060,-€ incl btw. Neem je een reisgezel mee die je kamer deelt, dan betaal je 1400,- voor de kamer/week (incl btw).

Aanmelden:

Wil je mee op deze unieke en bijzondere reis? Mail dan naar eatstaywrite@gmail.com om je plek te reserveren. Voor de algemene voorwaarden zoals annuleringsvoorwaarden verwijs ik je naar de pagina ‘Data, kosten en de kleine lettertjes’ via het menu.

#watisjouwverhaal #ownyourstory

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close