Verhalen in Valencia!

Valencia. Slenteren door steegjes, zitten op zonovergoten pleintjes. Observeren. Je zintuigen openzetten. Wat hoor je? Zie je? Ruik je? Hoe beschrijf je het gevoel van de stad in een verhaal? Strakke architectuur en eeuwenoude kerkjes. Een stad om helemaal in de verdwalen. Een stad vol verhalen.

Ga jij mee op deze unieke schrijfcursus? Een citytrip én drie dagen schrijven in één. Veel vrijheid om de stad ook in je eigen tempo verkennen, aan de hand van de schrijfopdrachten.

Eat Stay Write Valencia vindt plaats van maandag 6 t/m donderdag 9 juni 2022.

Valencia verovert je hart. De stad zindert, leeft en inspireert. En dat is precies wat we met deze editie van Eat Stay Write willen. De zindering van het schrijven combineren met het leven van de stad.

Voor wie?

Voor iedereen die graag beter wil leren schrijven, die zin heeft in deze unieke combinatie van citytrip en schrijfcursus, die naar huis wil met een hoofd en hart vol verhalen en inspiratie! Je hoeft geen eerdere schrijfervaring te hebben.

Het programma

Dag 1: Eat Stay Write Valencia begint op maandag 6 juni 2022 in de middag. Je vliegt op eigen gelegenheid naar Valencia (let op: je ticket is niet inbegrepen in de prijs voor deze schrijfcursus) en we verzamelen om 14 uur bij het hotel waar je zult verblijven. Na een drankje en een kennismaking, en het doornemen van het programma, gaan we aan de slag.

De middag staat in het teken van de eerste schrijfopdrachten. Aan het eind van de middag strijken we neer met een glaasje Agua de Valencia en bespreken we de opdracht. Je krijgt dan nog een kleine oefening mee en ’s avonds ben je vrij om aan te sluiten (op eigen kosten) om ergens te gaan eten. We houden het lokale ritme aan – dus laat eten! Dwaal je liever zelf door de stad en vul je graag je eigen tijd- ook dat is prima!

Dag 2 & 3: De volgende ochtend na het ontbijt, verzamelen we in de ruimte van het hotel. We nemen de opdrachten en stof voor die dag door. Je ontvangt alle theorie ook als syllabus, zodat je die altijd bij je hebt. Dan ga je weer op pad – ik help je graag op weg om mooie plekken te vinden waar je kunt schrijven. Tussendoor komen we weer samen voor een koffie/thee/fris en daarna ga je weer individueel aan de slag. Heb je behoefte aan een individueel coachgesprek over schrijven, dan plannen we dat ook in.

Eind van de middag komen we opnieuw bij elkaar om de opdrachten van die dag door te spreken. In de avond ben je opnieuw vrij om aan te sluiten of niet.

Dag 4: donderdag 9 juni is je laatste dag. We komen bij elkaar voor het ontbijt, waarna we nog een laatste opdracht hebben. Rond half één in de middag komen we weer bij elkaar voor koffie/thee/fris en de afsluiting. Om twee uur sluiten we af. Optioneel sluit je aan bij de lunch.

Waar verblijf je?

We verblijven in een heerlijk hotel in het centrum van de oude stad. De deur uit en je treft gelijk leuke pleintjes en mooie kerken. Je krijgt je eigen luxe kamer, met eigen badkamer/toilet. Iedere ruime kamer heeft een kleine koelkast, een bureau, een heerlijk bed (een of tweepersoons) en een airconditioner. Ook hangt er een televisie op je kamer en is er een koffiezetapparaat.

Kosten: 595,- euro per persoon.

Kom je samen met een vriend(in) die de kamer met je deelt (!), dan betaal je (samen) 850,- wanneer je beiden deelneemt aan de schrijfcursus. Neemt je kamergenoot niet deel aan de schrijfcursus (en heeft deze dus overdag een eigen programma), dan betaal je samen 750,-

Transparante prijsstelling: omdat ik geloof in transparantie, kun je hier de opbouw van de prijs zien.

Hotel, ontbijt, syllabus, welkomstdrankje: 320,- (o.b.v. 1 persoon per kamer, luxe hotel, San Lorenzo, midden in het centrum, 3 nachten)

coaching: 275,- . Normaal kost schrijfcoaching bij mij je 68,- euro per uur. Voor een schrijfcursus in NL, (20- 24 uur totaal) ben je doorgaans 495,- kwijt. Kortom: voor 275,- krijg je heel veel waar voor je geld qua coaching, opdrachten en feedback.

Ticket, overige maaltijden, entrees (desgewenst) en eventueel fietshuur is voor je eigen rekening. Valencia is geen dure stad en wanneer je op tijd je ticket boekt, hoeft dat ook niet veel te kosten.

Inbegrepen: 3 nachten in een heerlijk hotel, midden in het centrum. Je hebt je eigen kamer (tenzij je samen komt). Het ontbijt op dag 2-3-4 is inbegrepen. Ik trakteer je graag op een glas Agua de Valencia op de eerste dag. Lunch en avondeten zijn voor eigen rekening, evenals je ticket/vervoer/entreekaartjes als je een museum of dergelijke wenst te bezoeken. Valencia is een zeer betaalbare stad, en je vindt maaltijden in iedere prijscategorie. In de avonden staat het je vrij om op eigen kosten aan te sluiten in de leukste restaurants van de stad – en ga je liever alleen op pad, dan is dat ook helemaal prima. Eat Stay Write staat ook voor tijd voor jezelf.

Je krijgt drie dagen lang schrijfcoaching en feedback op je opdrachten. Ook is er ruimte voor een individueel schrijfcoachingsgesprek. Je ontvangt een syllabus met alle stof én een lijst met de allerleukste – insider- tips voor fijne tentjes in Valencia. De stad nodigt echt uit tot mooie schrijfwandelingen, dus is deze schrijfcursus minder geschikt wanneer je niet goed ter been bent (tip: neem goede schoenen mee!).

Openbaar vervoer in Valencia is goedkoop en makkelijk. Op slechts enkele minuten lopen vanaf het hotel zijn bussen die je naar het strand brengen. Ook taxi’s zijn er goedkoop en makkelijk te vinden.

Vliegen naar Valencia: KLM en Transavia bieden prima vluchten aan naar Valencia. Vanaf het vliegveld ben je zo in de stad. Een taxirit vanaf het vliegveld naar het hotel kost ongeveer 20 euro. Met het openbaar vervoer (metro) kun je er ook komen, de metrohalte bevind zich op zo’n 18 minuten lopen vanaf het hotel.

Wil jij mee op deze unieke en inspirerende citytrip? Verhalen in Valencia bedenken? Dan geef je je op door een mail te sturen naar eatstaywrite@gmail.com vermeld daarbij duidelijk je naam, adres, e-mail, geboortedatum en telefoonnummer.

De voorwaarden: Je doet een aanbetaling van 300 euro, het restant betaal je uiterlijk 1 mei 2022. Annuleer je voor 1 mei, dan krijg je je aanbetaling terug, minus 50 euro administratiekosten. Bij annulering na 1 mei houden we de helft van je betaling in (297,50 € ivm betaling van het hotel). Annuleer je na 30 mei, dan ben je de hele betaling kwijt. Sluit daarom zelf een goede annuleringsverzekering af.

Je coach

Mijn naam is Marlies Slegers en ik ben al 18 jaar schrijfster. Ik heb meer dan 40 boeken geschreven, waarvan sommigen ook in het buitenland zijn verschenen. Ik ben schrijfcoach, cursusleider bij erkende instituten en soms ghostwriter. Naast schrijfster ben ik ook lifecoach. Mijn werk is mijn passie en ik draag het graag op je over. Eat Stay Write Valencia, is na Bali, Breda en Zeeland de vierde editie van deze unieke formule.

Wat anderen zeggen

‘Heerlijke dagen gehad met mooie ontmoetingen, inzichten en kruisbestuivingen. Sfeer en omgeving zijn inspirerend, dank Marlies, voor ijking en verrijking.’ A.C.K., editie Zeeland 2021.

‘Veel aandacht voor ieders persoonlijke verhaal. Ik heb hier zoveel geleerd, over het schrijven zelf en over hoe ik in mijn eigen schrijfproces sta: wanneer en hoe ik afstand moet nemen om beter te kunnen schrijven. Een aanrader! Volgend jaar weer!’ E.d.J., editie Bali 2019

‘De schrijf-tweedaagse bij ik bij Marlies gevolgd heb was heel inspirerend. Ik ontdekte vaardigheden waarvan ik niet wist dat ik ze in mij had. Ik raad iedereen, die iets met creatief schrijven wil gaan doen, aan naar Marlies te gaan. Leerzaam, leuk, gezellig en heel professioneel georganiseerd.’ A. R., editie Breda 2020

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close