schrijfretraites 2021

24-27 september 2021: Zeeland – WRITE

Tijdens deze drie dagen ga je aan de slag met allerlei aspecten van het schrijven. Je gaat columns schrijven, monologen en dialogen, je gaat aan de slag met personages, verhaallijnen, genre’s, research, het lastige middenstuk en nog veel, veel meer. Daarnaast ga je werken aan een eigen schrijfplan, en beoordeel ik een door jou geschreven stuk (maximaal 2000 woorden), om je ook op gerichte, individuele wijze te kunnen helpen door middel van een een op een schrijfcoachingsgesprek. Dit stuk mag je ook voorafgaand of juist na de retraite aan mij sturen.

We gaan in een kleine groep aan de slag met alle aspecten van het schrijven. Het worden inspirerende en intensieve dagen, en je gaat dan ook naar huis vol inspiratie, inzichten en nieuwe vaardigheden.

Deze schrijfretraite vindt plaats in het prachtige Zeeland, in een huis op nog geen tien minuten wandelen van het strand. Een ideale plek om uit te waaien en te schrijven. We zitten zo’n 15 minuten van Domburg vandaan.

Je krijgt je eigen sfeervolle slaapkamer met wastafel en televisie. Er is een gezamenlijke badkamer, er zijn twee toiletten en een zeer ruime woonkamer. De grote tuin rondom, met verschillende zitplekken, biedt ook de mogelijkheid om je terug te trekken voor je schrijfopdrachten.

’s Avonds krijg je een heerlijke (vegetarische) verse maaltijd en ook lunch en ontbijt zijn inbegrepen. De laatste avond gaan we uit eten in een strandtent en dit is voor eigen rekening.

Het huis is gelegen op slechts een paar minuten afstand wandelen van het Zeeuwse strand. Laten we hopen op een prachtige Indian Summer!

Programma:

dag 1 – 24 september ben je welkom om 17 uur. Nadat je gesetteld bent in je kamer, is er een drankje en een maaltijd. Na het eten is dan je eerste schrijfopdracht, waarna we afsluiten.

dag 2 – 25 september: een volle schrijfcursusdag, die start om 09.30 uur, na een fijn ontbijt. We eindigen om 17 uur, waarna we om 19 uur zullen eten. In de avond ben je vrij om te doen wat je wilt.

dag 3 – 26 september – opnieuw een volle schrijfcursusdag. Tussendoor is er gelegenheid tot een 1-op-1 schrijfcoachgesprek. We gaan door tot 17 uur. We eindigen met een etentje in een strandtent (kosten van dat eten zitten niet in de prijs inbegrepen).

dag 4 – 27 september: na het ontbijt vertrek je. om 10 uur uit het huisje – vol inspiratie, nieuwe kennis en een flinke schrijfervaring rijker!

Voor wie?

De schrijfretraite WRITE is voor iedereen die geen of al een middelmatige schrijfervaring heeft. Voor iedereen die misschien eens een boek wil schrijven of aan een verhaal wil werken. Voor iedereen die vastzit in een boek of verhaal. Voor iedereen die alleen maar wil schrijven voor zichzelf en misschien een kleine kring, en ook voor iedereen die wel dat grote publiek zoekt. Kortom: voor iedereen die zin heeft in een inspirerende schrijfretraite en er even helemaal uit wil zijn!

Kosten en boeken

Wat is inbegrepen:

  • 3 dagen intensieve en inspirerende schrijftraining, inclusief een syllabus, conform de dan geldende maatregelen
  • 2 maal een lunch, 2 maal een heerlijk diner, 3 maal ontbijt
  • koffie/thee/lekkers
  • schrijfbeoordeling en -advies op basis van een ingestuurd stuk van max. 2000 woorden (dit mag voorafgaand aan de retraite ingezonden worden of juist daarna, als je na de retraite wilt dat ik je van advies en suggesties voorzie).
  • 3 overnachtingen in een eigen kamer, met wastafel en televisie. Badkamer wordt gedeeld.

Niet inbegrepen:

  • je annulerings/reisverzekering
  • diner op de laatste avond
  • je reiskosten/parkeerkosten ter plaatse

Kosten: 475,- euro p.p.

Wanneer je de kamer (let op: tweepersoonsbed) deelt met iemand die met je meekomt en jullie beiden de schrijfcursus volgen, betaal je 395,- p.p. Er zijn slechts twee kamers geschikt hiervoor.

Hoe geef je je op?

De inschrijving is open vanaf nu. Mail me via eatstaywrite@gmail.com o.v.v. WRITE ZEELAND SEPTEMBER 2021. Vol = vol. Er geldt een minimum van 2 deelnemers.

Annuleren en aanbetaling: wanneer je geboekt hebt, doe je een aanbetaling van 250,- euro p.p. Annuleren is binnen 24 uur na je boeking, kosteloos. Annuleer je voor 1 juli, dan ben je 125 euro kwijt, en krijg je 125 terug. Annuleer je na 1 juli, dan ben je je aanbetaling kwijt. Ik raad je aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

Je coach tijdens deze dagen:

Ik ben al ruim 17 jaar schrijfster, met meer dan 43 titels op mijn naam. Ik begeleid al jaren cursisten, zowel individueel als voor de Schrijversvakschool. Daarnaast begeleid ik sinds een paar jaar mensen in Becoming You- OWN YOUR STORY, een door mijzelf ontwikkeld traject. Ik kijk er naar uit je te mogen zien groeien!

Nog even dit: 2020 is een uitdagend jaar gebleken en dat zal in 2021 nog wel even blijven. Uiteraard wil ik dat je veilig bent – daarom zijn de dan geldende richtlijnen omtrent aantallen etc. maatgevend. Mochten we door maatregelen deze week moeten verplaatsen of annuleren, dan krijg je gewoon de mogelijkheid je geld terug te krijgen. Ik ga ervan uit dat je geen klachten hebt wanneer je naar Eat Stay Write komt. Verder houden we de C van corona lekker buiten de deur en gaan we het vooral hebben over de C van creativiteit. Ik kijk er enorm naar uit je te mogen ontvangen tijdens Eat, Stay, Write – de Zeeland 2021 editie!

Deelnemers over de schrijftweedaagse in november 2020:

“Twee inspirerende dagen in een kleine setting. Boordevol met de verschillende aspecten van het schrijven: personages, dialogen, je schrijfplan en meer. Veel  leuke oefeningen. De schrijfspieren zijn weer goed getraind!” K. de L

De schrijf-tweedaagse bij ik bij Marlies gevolgd heb, was heel inspirerend. Ik ontdekte vaardigheden waarvan ik niet wist dat ik ze in mij had. Ik raad iedereen, die iets met creatief schrijven wil gaan doen, aan naar Marlies te gaan. Leerzaam, leuk, gezellig en heel professioneel georganiseerd.” A. v. R.

************************************************************************************************
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close