schrijfretraites 2021

3 & 4 april 2021: de succesvolle schrijftweedaagse is terug!

Tijdens deze twee dagen ga je aan de slag met allerlei aspecten van het schrijven. Je gaat columns schrijven, monologen en dialogen, je gaat aan de slag met personages, verhaallijnen, genre’s, research, het lastige middenstuk en nog veel, veel meer. Ook ga je werken aan een eigen schrijfplan, en beoordeel ik een door jou geschreven stuk (maximaal 2000 woorden), om je ook op gerichte, individuele wijze te kunnen helpen door middel van een schrijfcoachingsgesprek. Dit stuk mag je ook voorafgaand of juist na de retraite aan mij sturen.

We gaan in een kleine groep (maximaal 4 deelnemers) aan de slag met alle aspecten van het schrijven. Het worden inspirerende en intensieve dagen, en je gaat dan ook naar huis vol inspiratie, inzichten en nieuwe vaardigheden.

Programma:

  • Zaterdag 3 april 10.30 uur ontvangst – Met koffie, thee en iets lekkers, leren we elkaar kennen en praten we over onze eventuele schrijfervaring. Daarna gaan we aan de slag. Rond 13.00 uur is er een lunch en daarna ga je weer aan de slag met de theorie en opdrachten die je krijgt. We zijn bezig tot 17.30 uur. Rond 18 uur gaan we borrelen en eten.
  • je regelt zelf een slaapplek. Dit kan zijn in de omgeving (ik stuur je bij je aanmelding graag een lijst met mogelijke B&B’s en hotels toe), maar je kunt er ook voor kiezen gewoon thuis te slapen.
  • ZONDAG 4 april 10.30 uur ONTVANGST – na de koffie gaan we weer verder aan de slag. Afwisselend krijg je theorie en opdrachten, en ga je zelf met die opdrachten aan de slag. Tussendoor is er weer een lunch. In de middag gaan we ook nog in op aspecten rondom publiceren en hoe je een schrijfplan maakt. Om 17 uur ronden we af en zit de schrijftweedaagse erop.

Deze tweedaagse vindt plaats in Ulvenhout (N.Brabant) volgens de dan geldende maatregelen en richtlijnen rondom Covid.

Ulvenhout ligt onder Breda en is een prachtige plek om te verblijven, met veel natuur, bos en uiteraard het bourgondische Breda op een steenworp afstand.

Voor wie?

De schrijftweedaagse is voor iedereen die geen of al een middelmatige schrijfervaring heeft. Voor iedereen die misschien eens een boek wil schrijven of aan een verhaal wil werken. Voor iedereen die vastzit in een boek of verhaal. Voor iedereen die alleen maar wil schrijven voor zichzelf en misschien een kleine kring, en ook voor iedereen die wel dat grote publiek zoekt. Kortom: voor iedereen die zin heeft in een inspirerende schrijftweedaagse en er even helemaal uit wil zijn!

Kosten en boeken

Wat is inbegrepen:

  • 2 dagen intensieve en inspirerende schrijftraining, inclusief een syllabus, in een groep van maximaal 4 deelnemers conform de dan geldende maatregelen
  • 2 maal een lunch, 1 maal een heerlijk diner met wijn
  • koffie/thee/lekkers
  • schrijfbeoordeling en -advies op basis van een ingestuurd stuk van max. 2000 woorden (dit mag voorafgaand aan de retraite ingezonden worden of juist daarna, als je na de retraite wilt dat ik je van advies en suggesties voorzie).
  • niet inbegrepen: je overnachting(en)

Kosten: 299,- euro p.p.

Hoe geef je je op?

De inschrijving is open vanaf nu. Mail me via eatstaywrite@gmail.com ovv Schrijftweedaagse 2021 maart. Inschrijven kan tot 16 maart. Vol = vol. Er geldt een minimum van 2 deelnemers.

Annuleren en aanbetaling: wanneer je geboekt hebt, doe je een kleine aanbetaling van 150,- euro. Annuleren is tot 17 maart 2021 mogelijk, je krijgt dan je aanbetaling terug. Na 17 maart 2021 ben je 100 euro kwijt, en krijg je 50 terug. Ik raad je aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

Nog even dit: 2020 is een uitdagend jaar gebleken en dat zal in 2021 nog wel even blijven. Uiteraard wil ik dat je veilig bent – daarom zijn de dan geldende richtlijnen omtrent aantallen etc. maatgevend. Mochten we door maatregelen deze week moeten verplaatsen of annuleren, dan krijg je gewoon de mogelijkheid je geld terug te krijgen. Ik ga ervan uit dat je geen klachten hebt wanneer je naar de Eat Stay Write tweedaagse komt en dat ons aan geldende hygiene regels houden. Verder houden we de C van corona lekker buiten de deur en gaan we het vooral hebben over de C van creativiteit. Ik kijk er enorm naar uit je te mogen ontvangen tijdens Eat, Stay, Write – de april 2021 editie!

Deelnemers over de schrijftweedaagse in november 2020:

“Twee inspirerende dagen in een kleine setting. Boordevol met de verschillende aspecten van het schrijven: personages, dialogen, je schrijfplan en meer. Veel  leuke oefeningen. De schrijfspieren zijn weer goed getraind!” K. de L

De schrijf-tweedaagse bij ik bij Marlies gevolgd heb, was heel inspirerend. Ik ontdekte vaardigheden waarvan ik niet wist dat ik ze in mij had. Ik raad iedereen, die iets met creatief schrijven wil gaan doen, aan naar Marlies te gaan. Leerzaam, leuk, gezellig en heel professioneel georganiseerd.” A. v. R.

************************************************************************************************

Voorjaar/zomer 2022 – Wat is JOUW verhaal #ownyourstory – Bali

Misschien heb je iets heel bijzonders in je leven meegemaakt, iets dat je graag wilt delen met anderen – of gewoon voor jezelf schrijvend een plek wilt geven.
Soms gebeurt er iets in je leven dat je niet zo gepland of gewild
had. Het dwingt je om anders naar dingen te kijken, om je leven
weer even te resetten. Een fase van transitie.
Wil jij je levensverhaal (of dat van een naaste) of je ondernemingsverhaal op leren schrijven,
dan is dit je kans #ownyourstory!

Vanwege de situatie op dit moment, zullen excacte data en de plaats later dit jaar hier bekend worden gemaakt. Wil je daarvan op de hoogte blijven? Stuur dan een mailtje via deze link met als onderwerp mailinglijst OWN YOUR STORY.
Voorjaar 2021  #OWNYOURSTORY

Het gebeurde mij toen ik ging scheiden. Die onverwachte wending in onze relatie en mijn leven, zag ik niet aankomen. Ik had ook juist mijn moeder verloren en daarbij verliet het eerste kind het nestje. Het was, al met al, erg veel verlies en verandering.

Om ermee te kunnen dealen, begon ik het ‘van me af’ te schrijven. Dagboeken vol. Uiteindelijk groeide daar een boek uit. Het is maar een scheiding.

Het belang van 'eigenaar zijn' van je eigen verhaal.

Ik ontdekte hoe belangrijk het is dat je de eigenaar bent van je eigen verhaal: OWN YOUR STORY. Niemand anders weet hoe jij je verhaal hebt ervaren – laat een ander dat dus ook niet voor je invullen. Own your story. Door het op te gaan schrijven, wordt het helemaal j o u w verhaal en helpt het je het grotere geheel te zien. Het leert je nadenken over wat JIJ nu eigenlijk wilt met de life-changing ervaring die je hebt ondergaan.

Wat is jouw verhaal?

Schrijven helpt je bij het verwerken van dergelijke ingrijpende levensveranderingen. Het mag een plek krijgen – op papier. En met dat verhaal kun je anderen weer inspireren.

Ik wil je helpen jouw verhaal te schrijven. Want iedereen heeft zijn eigen verhaal! Door het op te schrijven, legitimeer je wat je hebt meegemaakt. Je hoeft het niet voor publicatie te schrijven. Je wilt het misschien voor jezelf houden. Of delen met een paar naasten, zodat zij begrijpen wat je hebt meegemaakt.

Ik ga je helpen een dergelijk persoonlijke ervaring op te schrijven zodat het leesbaar wordt. Je gaat aan de hand van oefeningen reflecteren op je verleden, op het nu en je gaat je dromen en toekomstwensen opschrijven. Het wordt een zeer persoonlijk journal, dat je gaat helpen in je proces naar een nieuwe levensfase.

Het gaat om het verhaal ‘ownen’ en om positieve empowerment!

Voor wie?

Deze speciale retraite #watisjouwverhaal, is bedoeld voor iedereen die iets persoonlijks wil leren schrijven – (een deel van) je levensverhaal. Het maakt niet uit of je al eerder geschreven hebt, of juist veel schrijfervaring hebt. Ik pas het aan op ieder niveau. Het maakt ook niet uit wat je hebt meegemaakt – een scheiding, de dood van een dierbare, een faillissement, een onverwachte wending in je leven, een transitie, een leeg-nest dat hard aankomt, een ziekte waar je mee moest leren dealen, maar ook bijvoorbeeld hoe je van niets een heel bedrijf wist te starten.

Je leert hoe je een zeer persoonlijk verhaal voor een breder publiek kunt schrijven – ook als je het alleen maar voor jezelf wilt opschrijven. Je kunt sparren met de andere cursisten als je dat wilt. Je leert door het op te schrijven anders te kijken naar je eigen proces.

Het gaat ook om positieve empowerment, zodat je weggaat met een boek vol plannen en inzichten, en een hoofd vol mooie herinneringen aan deze week.

Voor deze week moeten minimaal drie deelnemers zijn.

Data en kosten

Deze informatie volgt later dit jaar

#watisjouwverhaal #ownyourstory

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close