Schrijfcoach

Felix Foto Marlies - 30Schermafbeelding 2018-11-06 om 14.57.249200000095301043Schermafbeelding 2018-06-26 om 17.16.069200000040540793

 

Mijn naam is Marlies Slegers en vanaf het moment dat ik kon schrijven, had ik een grote wens: later als ik groot was, zou ik schrijfster zijn. Ik woonde in Indonesië als kind en schreef daar al eindeloze dagboeken, verhalen, gedichten en brieven. Alleen: schrijfster worden en zorgen dat iedereen mijn verhalen ook zou lezen?! Ik had geen idee hoe ik dat ideaal ging verwezenlijken…

Jaren later toen ik terug in Nederland was, ben ik schrijfcursussen gaan volgen bij Script+, tegenwoordig onderdeel van het Taalcentrum VU. Vier jaar lang volgde ik er masterclasses thriller- en romanschrijven, waarmee ik de basis kon leggen voor mijn latere schrijverschap. Ik legde me toe op het schrijven van kinderboeken toen ik zelf kinderen kreeg.
Inmiddels heb ik ruim vijfendertig titels op mijn naam staan. Mijn boeken komen uit bij Luitingh-Sijthoff, Kluitman en Uitgeverij Brandt. Ik schrijf voor jeugd van 6 – 16 jaar en in januari 2019 verschijnt er een volwassen boek.

Schrijven is mijn fulltime werk en passie. Ik heb, naast het schrijven van boeken jarenlang geschreven voor (diabetes)tijdschriften en columns gehad. Tevens schrijf ik ook in opdracht van bedrijven.

Daarnaast ben ik Schoolschrijver en geef kinderen les in creatief schrijven en lezen. Voor en over mijn werk geef ik met regelmaat lezingen, vooral in Nederland en soms ook op Nederlandse scholen in het buitenland. Dit doe ik voor diverse doelgroepen: van basisscholen, middelbare scholen, HBO-studenten en volwassenen.

Voor de Schrijversvakschool geef ik cursussen in jeugdliteratuur en schrijftraining algemeen op verschillende locaties.

Mijn passie en inzichten in het schrijven geef ik graag door aan anderen!

Kijk gerust op mijn website.

 

 

 

 

 

 

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close