JIJ

HET PROJECT JIJ – lifecoaching

Je kent het wel. Druk met je werk, je gezin, je relatie. Soms vergeet je dan jezelf wel eens. Niet eens zozeer fysiek, maar vooral mentaal. Je verliest jezelf een beetje uit het oog. En wanneer je je opeens geconfronteerd ziet met een verandering in het – verwachtte – leven dat je leidde, kun je je volkomen verloren voelen. De vragen die je jezelf daarbij stelt, zijn vaak dezelfde:

  • wie ben ik?
  • wat wil ik nog van het leven?
  • ben ik eigenlijk wel gelukkig?
  • leef ik het leven dat ik wil(de) leiden?

Vaak treedt zo’n moment op na iets dat de koers van je leven veranderd heeft, zoals een scheiding, of een leeg nest, ontslag, verlies of na een ziekte. Je moet herijken. En soms heeft het meer te maken met de fase van je leven. Misschien zit je in midlife en maak je de balans op.

Hoe dan ook, het is in deze wereld, waarin we van alles moeten, waarin we continu bezig zijn met de ander – in het echte leven maar ook online – soms lastig om te bedenken wat jij zelf nog wilt. En dat terwijl je de belangrijkste persoon in je leven bent.

Lees dat nog maar eens een keer: JIJ bent de belangrijkste persoon in je leven.

‘Ja, maar mijn partner/kinderen/ouders/baas…’

Nee, er is geen maar. Wanneer jij uit het oog bent verloren wie JIJ in de kern bent, wat JIJ wil in dit leven, wat JIJ nodig hebt – kun je er ook niet meer voor de ander zijn.

Mijn verhaal – own your story

Ik stond op dat punt, een paar jaar geleden. Ik zag mezelf opeens geconfronteerd met een scheiding en mijn toekomstbeeld veranderde drastisch. Maandenlang zat ik als verlamd op de bank. Wat nu? Wie was ik nog? Wat wilde ik van mijn leven, nu het zo radicaal anders liep dan ik gehoopt had? Toen ik eenmaal wat op adem was gekomen, besloot ik dat ten volste te gaan onderzoeken. Ik volgde allerlei trajecten en gaandeweg ontwikkelde ik een eigen traject – Het project JIJ. Onderdeel daarvan is OWN YOUR STORY. Dat komt er feitelijk op neer dat JIJ de pen van je leven vast moet houden en niet aan een ander moet geven. Daardoor kreeg ik weer grip op mijn leven en formuleerde ik helder wat ik zelf wil bereiken en hoe dat ideale leven eruit zou zien. En het werkt! Dat blijkt ook wel uit de ervaringen van mensen die al eerder meededen.

Om anderen beter te kunnen begeleiden hierbij, volgde ik ook een coachopleiding.

JEZELF WEER MOGEN WORDEN

Het project JIJ bestaat uit workshops, schriftelijke cursussen, retraites in binnen- en buitenland en later volgend jaar nog een boek.

Het project JIJ is geen schrijfworkshop waari ik je leer schrijven – daar zijn de schrijfreizen en schrijfworkshops voor, maar een echte lifecoachworkshop. Je hoeft dus geen enkele schrijfervaring te hebben. Verder is deze workshop voor iedereen die wel eens denkt: wat wil ik eigenlijk in dit leven? Je gaat gegarandeerd geïnspireerd naar huis en gaat nog lang plezier hebben van deze workshop.

De eerstvolgende lifecoachweek in het kader van Het Project JIJ vindt plaats van 1-8 mei 2023 op Bali. Later dit jaar zal nog een tweede week in het buitenland volgen en een lifecoachweekend in Nederland. Schrijf je in voor de nieuwsbrief als je op de hoogte wilt blijven van de verschillende data! Mail naar eatstaywrite@gmail.com o.v.v. Nieuwsbrief

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close