Een dag tijdens Eat Stay Write Bali 2019

Eat Stay Write – jouw dag


Je wekker gaat om 07.30 uur. Eerst even wandelen 🏝langs het strand? Of een uurtje yoga 🧘‍♀️🧘‍♀️ in de omgeving? Of toch een paar baantjes zwemmen… Daarna een gezamenlijk ontbijt om 08.30 uur. Hoe wil jij je eitje vandaag? En dat zijn dat voor vruchten? Drakenfruit? Dat wil je wel eens proeven. Je loopt naar je kamer. Een luxe tweepersoonskamer met een bureau en een heerlijke badkamer. Je pakt je spullen en komt weer naar de centrale ruimte. We gaan beginnen!

Je krijgt theorie en oefeningen door elkaar. Hoe schrijf je een verhaal dat iedereen pakt? Wat zijn jouw sterke punten en waar kun je aan werken? Je krijgt opdrachten en je verrast jezelf iedere keer weer – je wist niet dat je dit in je had! Je praat met elkaar over schrijven, je wensen, je doelen.Je zoekt een plek om de opdrachten uit te werken. Op je kamer misschien, aan dat bureau. Of op de veranda met zithoekjes buiten je kamer. Of je loopt tien minuten en dan zit je heerlijk koel bij dat leuke hippe koffietentje, waar toeristen, expats, locals en digital nomads achter hun laptops zitten. De cappuccino’s zijn er geweldig. Morgen wil je trouwens wel naar de tentje aan de overkant. Lekker in de buitenlucht met een verse kokosnoot en een powershot kurkuma.


Lunchtijd! In de tropische warmte is het fijn dat je anderhalf uur pauze hebt. Je kunt heerlijk aan het strand gaan lunchen – de nasi goreng kost er nog geen twee euro -of naar een van de vele tentjes in de omgeving. Vietnamees, pizza, sushi – alles is mogelijk. Gisteren had je gewoon lekker zelf iets gemaakt in de keuken, want er zit een heel fijne supermarkt op loopafstand.
Na de lunch ben je nog 2,5 uur bezig. Theorie, opdrachten. Je bent al wat eerder klaar en gaat even zwemmen. Of je besluit dat je eigenlijk meer wilt schrijven en gaat lekker door.
Je sluit de schrijfdag gezamenlijk af in de gedeelde ruimte. Kopje thee erbij, of juist een koele bintang. Het is 17 uur. De rest van de dag ben je vrij. Aan jou wat je wilt doen. Naar het strand voor de prachtige zonsondergang met de anderen. Of gewoon even lekker lezen. Een massage halen aan de overkant. Shoppen in Seminyka. Of naar Sanur met de taxi om daar naar de avondmarkt te gaan. Of toch een cocktail drinken in die hippe club en dan een uurtje dansen. Gelukkig weet je schrijfcoach precies waar het leuk is en hoe je erheen kunt. Ideaal ook, dat ze de taal spreekt en je overal bij kan helpen en adviseren. Soms ga je alleen op pad, soms met een paar anderen – het is maar net wat je wilt. Als je ’s avonds weer in de villa bent, valt het je op hoe heerlijk rustig de omgeving is. Alleen het zachte getjirp van krekels, en het ‘tsjjkkk’ geluidje dat de hagedissen maken breken de nacht. Morgen ga je weer verder met het schrijven. Je hebt al zoveel geleerd vandaag! En het fijne is, dat de groep veilig voelt en er ruimte is voor emoties, die misschien al schrijvend loskomen.

Over twee dagen is er een rustdag. Je weet nog niet of je dan naar het binnenland wilt om de rijstvelden te gaan zien, of naar die tempel. Naar Ubud om naar de zonsondergang te kijken bij dat fijne restaurant? Of toch een dag gewoon lekker aan het strand liggen? Misschien naar die mooie strandtent. Hoe dan ook : de week gaat veel sneller voorbij dan je zou willen en tegelijkertijd heb je het gevoel dat je zoveel doet!

En stiekem denk je al aan de retraite van volgend jaar. Je zou zo weer mee willen!


%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close