Becoming YOU- lifebook schrijfretraite

Najaar 2022: exacte datum volgt nog

Wees de architect van je eigen toekomst, niet het slachtoffer van je verleden

Wat is JOUW verhaal #ownyourstory
Soms gebeurt er iets in je leven dat je niet zo gepland of gewild
had. Het dwingt je om anders naar dingen te kijken, om je leven
weer even te resetten. Een fase van transitie.
Wie ben je? Wat heeft je gevormd?

En wie zou je willen zijn? Hoe ziet je ideale leven eruit? Is dat het leven dat je nu leidt?

Wat heb jij nodig om te worden wie je kunt zijn?

Daarover gaat het traject Becoming YOU – OWN YOUR STORY.

Speciaal voor vrouwen die zich in een scheiding bevinden (ook als die scheiding al jaren geleden is) en die (opnieuw) uit willen vinden wie ze zijn wanneer ze niet langer een ‘wij’ zijn maar een ‘ik’. Een prachtig cadeau aan jezelf! Deze retraite vindt plaats in het prachtige Zeeland en we verblijven in een ruim huis, op slechts tien minuten lopen van het brede zandstrand. Deze omgeving is heel geschikt om lekker je hoofd leeg te laten waaien en jezelf op te laden.

DOEL: Jezelf weer worden

Jane Fonda zei in een interview (2021) met Harper’s Bazaar: ‘You have to very intentionally learn from your mistakes. This is a bit of wisdom: in order to figure out where I was supposed to go in the next chapter of my life, I needed to know where I’d been. And so I researched myself. As though I was supposed to write about this person, Jane Fonda. I realized so many things then. The more you can be intentional about how you’re living, the better. You make your life deeper that way.’

En dat is precies de essentie van de retraite Becoming YOU – OWN YOUR STORY.

oktober 2022  #OWNYOURSTORY

Het gebeurde mij toen ik ging scheiden. Die onverwachte wending in onze relatie en mijn leven, zag ik niet aankomen en had ik niet gewenst op dat moment. Ik had ook juist mijn moeder verloren en daarbij verliet het eerste kind het nestje. Het was, al met al, erg veel verlies en verandering.

Om ermee te kunnen dealen, begon ik het ‘van me af’ te schrijven. Dagboeken vol. Uiteindelijk groeide daar een boek uit. Het is maar een scheiding. Ik onderzocht mezelf in allerlei trajecten, om erachter te komen wie ik nog was als ik geen onderdeel meer was van het ‘wij’. Wat wilde ik eigenlijk in het leven? Wie was ik nog, zonder de ander? Wie kon ik zijn? Hoe kon ik ervoor zorgen dat ik mijn ervaring ging zien als een geschenk, een kans om te worden wie ik wilde zijn? Met al het geleerde, ontwikkelde ik een eigen traject: becoming you – own your story.

Het belang van 'eigenaar zijn' van je eigen verhaal.

Ik ontdekte hoe belangrijk het is dat je de eigenaar bent van je eigen verhaal: OWN YOUR STORY. Zo noemde ik het. Niemand anders weet hoe jij je verhaal hebt ervaren – laat een ander dat dus ook niet voor je invullen.

Own your story. Door het op te gaan schrijven, wordt het helemaal j o u w verhaal en helpt het je het grotere geheel te zien. Het leert je nadenken over wat JIJ nu eigenlijk wilt met de life-changing ervaring die je hebt ondergaan.

Wat is jouw verhaal?

Schrijven helpt je bij het verwerken van dergelijke ingrijpende levensveranderingen. Het mag een plek krijgen – op papier. En met dat verhaal kun je anderen weer inspireren.

Ik wil je helpen aan de hand van krachtige schrijfopdrachten – waarvoor je overigens niet hoeft te kunnen schrijven en er ook geen ambitie voor hoeft te hebben. De schrijfoefeningen zijn puur bedoelt als instrument en gaan je heel helder maken hoe je JIJ kunt worden – je authentieke zelf.

Iedereen heeft zijn eigen verhaal! Door het op te schrijven aan de hand van de opdrachtm, legitimeer je wat je hebt meegemaakt.

Je gaat aan de hand van oefeningen reflecteren op je verleden, op het nu en je gaat je dromen en toekomstwensen opschrijven. Het wordt een zeer persoonlijk journal, een ‘my lifebook‘ dat je gaat helpen in je proces naar een nieuwe levensfase.

Het gaat om het verhaal ‘ownen’ en om positieve empowerment!

Voor wie?

Deze speciale retraite is geschikt voor vrouwen die zich, al dan niet gewenst, in een scheiding bevinden of bevonden en die aan de slag willen om hun leven weer goed op de rit te krijgen. Het maakt daarbij niet uit of je al jaren geleden gescheiden bent, en nog steeds worstelt daarmee, of dat je je nog midden in het proces bevindt. Schrijfervaring is, zoals gezegd, ook niet belangrijk. Het gaat erom dat je zo ver bent dat jij jezelf wilt worden, wie je kunt zijn, zonder de ander. Dat je helder voor ogen krijgt: wat wil ik? Hoe ziet mijn ideale leven eruit?

Het gaat ook om positieve empowerment, zodat je weggaat met een boek vol plannen en inzichten, en een hoofd vol mooie herinneringen aan deze dagen. Je gaat weg met alle intentie om weer helemaal JEZELF te mogen zijn en worden.

‘Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.’ – Michelle Obama (Becoming)

Programma

dag 1 om 13.30 uur ben je welkom en maken we eerst rustig kennis met een drankje en iets lekkers. Je krijgt je kamer toegewezen. Je hebt een eigen slaapkamer met wastafel en televisie. Daarna starten we met de eerste opdrachten, die over je leven tot nog toe gaan. Deze opdrachten maak je voor jezelf en je deelt alleen wat je wilt delen. Om 19 uur gaan we eten en de rest van de avond ben je vrij.

dag 2 – een volle dag, gevuld met schrijfopdrachten die gaan over waar je nu staat in het leven. Je hebt alle vrijheid om deze opdrachten bijvoorbeeld ook aan het strand te gaan maken. Ik bespreek wat je tegenkomt 1-op-1 met je. Om 19 uur gaan we weer eten.

dag 3 – de My Lifebook-dag – hoe zie jij de toekomst, waar wil je staan over bijvoorbeeld 5 jaar? Een heerlijke creatieve dag, waarin je gaat werken aan het op papier krijgen van je eigen gewenste en ideale toekomst. Hier kun je iedere dag in de komende maanden/jaren aan blijven werken.

dag 4 – na het ontbijt om 08.00 uur, vertrek je om 09.00 uur, geïnspireerd en vol plannen voor een mooie toekomst, waarbij JIJ centraal staat.

Kosten:

695,- p.p.

Er is plaats voor maximaal 3 deelnemers en vol = vol.

Inbegrepen:

  • een eigen slaapkamer met wastafel en televisie. De badkamer en twee toiletten delen we. Het huis beschikt verder over een zeer ruime tuin en ligt op nog geen tien minuten lopen van het strand.
  • 3 gezonde en lekker verse avondmaaltijden, 3 maal ontbijt en 2 maal lunch, koffie/thee/lekkers
  • drie dagen coaching door middel van de opdrachten die je krijgt en gesprekken.
  • een werkboek dat je kunt gebruiken.

Niet inbegrepen:

  • reis- en/of annuleringsverzekering
  • reiskosten en eventuele parkeerkosten

Hoe geef je je op?

De inschrijving is vanaf nu open. Mail me via eatstaywrite@gmail.com ovv BECOMING YOU

Annuleren en aanbetaling: wanneer je geboekt hebt, doe je een aanbetaling van 250,- euro p.p. Annuleren is binnen 24 uur na je boeking, kosteloos. Annuleer je voor 1 juli, dan ben je 125 euro kwijt, en krijg je 125 terug. Annuleer je na 1 juli, dan ben je je aanbetaling kwijt. Ik raad je aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

Je coach tijdens deze dagen:

Ik ben al ruim 18 jaar schrijfster, met meer dan 45 titels op mijn naam. Ik begeleid al jaren cursisten, zowel individueel als voor de Schrijversvakschool. Daarnaast begeleid ik sinds een paar jaar mensen in Becoming You- OWN YOUR STORY, een door mijzelf ontwikkeld traject, gebaseerd op allerlei trajecten die ik zelf heb gevolgd. Tevens ben ik lifecoach. Ik kijk er naar uit je te mogen zien groeien!

‘Ben er heel blij mee en het maakt heel wat los. Net wat ik nodig heb. Het is geweldig wat je doet.’ – deelnemer T. B. aan Own Your Story, 2021.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close